SOCIAL ANSVARLIGHED

Billeder taget i forbindelse med Naja Munthes rejse til Indien sammen med Plan International i 2013. Foto: Signe Vilstrup.

”Practice what you preach or change your speech.”

”For nyligt blev jeg ringet op af Greenpeace, som spurgte om jeg havde lyst til at støtte deres forening. Jeg måtte fortælle fyren, at han lige skulle tjekke sine data en ekstra gang og der blev unægtelig lidt stille i den anden ende af røret, da det gik op for ham, at jeg har støttet Greenpeace med et fast månedligt beløb i over 30 år”.

Sådan fortæller grundlægger og Kreativ Direktør i MUNTHE, Naja Munthe og hun er dermed et godt billede på, at social ansvarlighed og CSR begynder som en hjertesag hos grundlæggeren og hos ledelsen.

At tage ansvar for både miljøet og naturen, er ikke et nyt fænomen, men det er heldigvis i de senere år blevet et pejlemærke for flere og flere virksomheder. Især modebranchen er blevet meget bevidst om at arbejde med bæredygtige materialer og dermed skabe en mere bæredygtig produktionskæde.
Men som miljøet trænger til kærlige øjne og vilje til forandring, så gør rigtig mange mennesker det også.

Udsatte, forfulgte, minoriteter og børn uden en chance for at påvirke deres eget liv, har brug for noget af alt det overskud, som vi andre kan mobilisere og kan give videre.

Billeder taget i forbindelse med Naja Munthes rejse til Indien sammen med Plan International i 2013. Foto: Signe Vilstrup.

Alle undersøgelser og erfaringer peger på, at investeringer i socialt engagement har positive effekter i virksomheden, det gavner forretningen - og det skaber trivsel blandt medarbejderne.

”Som virksomhedsejer, er det selvsagt vigtigt for mig at drive en sund forretning, men næsten lige så vigtigt er det, at tage et medansvar og give noget tilbage. På den måde kan jeg være med til at gøre en forskel og bidrage til de mest sårbare og udsatte grupper.”

Røde Kors Klub 10 Ambassadører i 2015.

Børnehjælpsdagen - Naja med to heldige konfirmander i 2017.

TILTAG IGENNEM ÅRENE

  • Greenpeace – støttet økonomisk månedligt siden 1989 
  • UNICEF – støttet økonomisk månedligt siden 2001
  • Røde Kors – støttet økonomisk årligt siden 2001
  • Røde Kors - THINK Recycling Modeshow 2012 – det ubeskårede overskud gik til Røde Kors
  • Røde Kors - Klub 10 Ambassadør siden 2015
  • Kræftens Bekæmpelse – kampen for brystkræft – salg af t-shirt og velgørenhedsshow 2002
  • PLAN International – salg af tøj som supporterede 10 – 12 børn i 10 år. Efterfølgende en fast månedlig støtte til 3 børn hver måned siden 2005
  • Plan International – ”Because I am a Girl” – jakke lavet i samarbejde med ELLE i 2013 til fordel for at styrke unge indiske syersker i at blive selvforsynende og være en integreret del af deres arbejdsorganisation – med sygeforsikring, helbredstjek, pension, legater m.m.
  • Mødrehjælpen: Salg af privat garderobe til støtte for Julehjælp til udsatte bør - i 2016 og 2020
  • Red Barnet: Velgørenhedsshow i 2009
  • Danmarks Indsamling (tøj auktion) i 2008 
  • Børnehjælpsdagen – konfirmationstøj til anbragte piger i 2017
  • Nomineret til Københavns Erhvervspris i 2017 – med begrundelsen: ”Virksomheden er et eksempel på at forretning og bæredygtighed kan gå hånd i hånd ved at have holdning og omsorg til samfundet”
  • Dansk Kvindesamfund: T-shirt solgt ifm. Kvindernes Internationale Kampdag i 2020 og 2021

Jakke lavet i samarbejde med ELLE, hvoraf hele overskuddet gik til Plan International.

Venstre: Jakke lavet i samarbejde med ELLE,  hvoraf hele overskuddet gik til Plan International.
Højre: MUNTHE Kampagnebillede skudt i forbindelse med Kræftens Bekæmpelse – Kampen for brystkræft 2002.

MUNTHE Kampagnebillede skudt i forbindelse med Kræftens Bekæmpelse – Kampen for brystkræft 2002.

Røde Kors - THINK Recycling Modeshow 2012. Unikke styles produceret af overskudsmaterialer. Hele overskuddet gik ubeskåret til Røde Kors.