AT VÆRE PRAKTIKANT HOS MUNTHE

Mit navn er Mathilde. Jeg er 23 år gammel og læser på mit 7. semester i Communication Design & Media på Københavns Erhvervsakademi.

Som et led af min uddannelse skal jeg være i praktik hos en selvvalgt virksomhed i 12 uger. Det var vigtigt for mig, da jeg søgte praktiksted at finde en plads, der kunne tilbyde mig en række alsidige arbejdsopgaver, så jeg kunne udvikle mig mest muligt – både fagligt og personligt. Og jeg må medgive, at forløbet hos MUNTHE har været langt bedre end jeg nogensinde havde forventet. I denne måned har jeg derfor taget over på MUNTHE STORIES – og skrevet om min oplevelse.

Jeg startede mit praktikforløb 1. august så jeg kunne være med til hele optakten og forberedelserne til Copenhagen Fashion Week SS23, som foregår anden uge i august. Her blev jeg sat ind i, at ”gifte” inviterede gæster med tøj, så de var iklædt MUNTHE til showet, og kunne eksponere brandet i løbet af modeugen.
Jeg var også medansvarlig for ”Showtech” og skulle derfor være med til at sikre overblikket og eksekveringen på lokationen; Placering af rekvisitter, seatings af gæsterne, navneskilte, flugtveje etc. Det var en fed følelse, at jeg allerede så tidligt i forløbet fik lagt et ansvar på mine skuldre. Det var også hårdt og lidt angstprovokerende, men jeg mærkede hurtigt, at jeg både følte mig som en integreret del af teamet, og blev styrket af tilliden.

Jeg sidder primært i PR og Marketing, er i daglig kontakt med influencers og stylister m.fl. Jeg sidder en del med gifting, assisterer med indhold til de sociale medier, producerer nyhedsbreve og nu også MUNTHE ”Stories” til websiden – som er en form for blogindlæg. Samtidig er der også en del praktisk arbejde. Det kan fx være at gøre tøj klart til foto, fixe showroom; udskifte kollektioner, dampe tøj, rette og skifte bøjler – altså generelt være med til at sørge for, at det hele spiller og står knivskarpt. Jeg deltager også på fotoshoots, hvor jeg er medansvarlig for strukturering og klargøring af styles – og klæder modellerne på og af.

Hos MUNTHE er det ret tydeligt, at både fashion, Female Empowerment og CSR er lige centrale fokuspunkter. Kontoret er lyst og med højt til loftet – helt bogstavelig talt. Jeg bliver altid mødt med store smil og et opmuntrende godmorgen, når jeg møder ind. Den positive, konstruktive og opløftende stemning, er noget af det fedeste ved at være en del af dagligdagen hos MUNTHE. En gennemgående følelse i virksomheden er nemlig også, at alle led er lige vigtige. Lige fra piccolinen til CEO’en. Alles arbejdsopgaver værdsættes – for vi ville ikke kunne gøre det samme uden hinanden.

Det er et spændende og kreativt arbejdsmiljø at være en del af - og i takt med, at jeg får lov til at berøre en så bred fordeling af arbejdsopgaver, får jeg også snuset til forskellige fokusområder i min uddannelse - og kommer derfor nærmere, hvad jeg i fremtiden vil synes, er spændende at arbejde med.

Samtidig sidder vi fysisk tæt med Design, Produktion og Konstruktion, som arbejder med den mere designmæssige udvikling af kollektionerne. Det giver, ikke kun mig, men hele Teamet, en fantastisk indsigt i den samlede proces fra den spirende design-idé til de færdige styles.

Alt hvad vi spiser og drikker hos MUNTHE, er økologisk. Der er blød musik i højtalerne, masser af kække kommentarer og smittende latter. MUNTHE er et flydende og kreativt hus, som både har dialoger og arbejder på kryds og tværs af alle afdelinger. Og hver dag beviser vigtigheden af sammenhold, effekten af positiv stemning og styrken ved intern trivsel.