SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: STINNE ULDAL NGUYEN

Navn: Stinne Uldal Nguyen
Instagram: @isolastudio
Multidisciplinær kunstner

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Jeg hedder Stinne Uldal Nguyen og går under navnet Isola Studio. Jeg er en multidisciplinær kunstner og arbejder på tværs af forskellige medier med fokus på teksturer og kontraster. Der findes en konstant søgen, af at finde den perfekte balance mellem det rå og det smukke.

Jeg arbejder hovedsageligt med papir, træ, stof og maling og elsker det taktile ved de forskellige materialer.

Inspirationen kan komme fra naturen, et menneske jeg møder eller sågar et boligmagasin.

Kan du forklare mere om, hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

For mig handler det nok mest om at blive taget seriøst som kunstner og det kan jeg godt sommetider føle er lettere for mænd end for kvinder. Om det har noget på sig er selvfølgelig svært at sige, men jeg kan i perioder føle jeg har enormt meget at bevise. “Du er god af en kvinde at være..” hænger ved og det er nok en sætning, jeg aldrig vil glemme. Samtidig tager det ikke mange sekunder at opdage at mænd generelt er bedre til at løfte i flok og bakke hinanden op. De sidste par år har tiderne dog ændret sig og jeg kan se især den yngre kvindelige kunstgeneration være enormt gode til at bringe hinanden frem, og det tror jeg kommer til at gøre forskellen. 

Kan du nævne nogle andre kvindelige (kunstner), der inspirerer dig og forklare hvorfor?

Der er så enormt mange dygtige kvindelige kunstnere, men der er nogle jeg bliver ved med at vende tilbage til:

Anne Nowak for hendes selvtillid og misundelsesværdige forhold til farver og materialer. Hun har en helt utrolig evne til at kombinere dem så det ligner noget der kun eksisterer i drømmene. 

Josephine Windings skulpturer er så sirlige og fine og samtidig bemærker man dem straks i et rum - det er en evne ikke mange skulptører besidder efter min mening.

Faye Toogood arbejder indenfor nærmest alle kreative fag og er usandsynlig dygtig til kontraster og materialer. Hun virker som om hun helt naturligt smelter ind i en ellers mandsdomineret verden. 

Zoë Kravitz er indbegrebet af feminisme. Hun er virker enormt stærk, politisk engageret og har som mærkesag at kvinder skal støtte andre kvinder. Derudover er hun en enormt dygtig skuespiller og sanger, som jeg glæder mig til at se mere til.

Hvad har været det mest udfordrende aspekt ved at være kvindelig kunstner?

Forventningerne fra andre og mig selv er nok det der kan gøre det udfordrende. Tænk hvis man blev en del af de 2% - eller endda fik hævet procentdelen! Og så har jeg, som så mange andre kvinder, måske også en tendens til at overtænke ting. Jeg har dog en drøm og en plan om at starte et netværk af dygtige kvindelige kunstnere, så vi kan støtte hinanden. Det glæder jeg mig til at få sat i værk.

Hvad kunne du tænke dig, at folk bemærker ved dine værker?

Jeg håber folk fornemmer legen mellem materiale, farver og følelser. Og måske endda selv føler noget og bliver draget af den umiddelbare enkelthed. Nogle af mine værker ændrer sig for eksempel alt efter mængden af lys og spiller konstant med skyggerne og det synes jeg selv er enormt spændende. Mit håb er, at andre giver sig selv tiden til at stoppe op og lægge mærke til detaljerne.

Hver mandag bringer vi et nyt interview med en kvindelig kunstner.
Følg MUNTHE ART MONDAY her