SOMMER SALE! Spar op til 60% på dine favoritter. Shop her >>
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: ROWAN ROSIE

Instagram: @rowanrosiestudio

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Hej, mit navn er Rowan, jeg er en kunstner fra Glasgow, hvor jeg til daglig også er bosat. Mit fokus er malerier, specielt abstrakte malerier, hvor jeg både med brug af olie og akrylmaling, prøver at skabe den kreative vibrerende abstrakte kunst, der udforsker materialer og temaer, såsom den naturlige verden, rejser, mennesket og forskellige emotionelle følelsesoplevelser. Selvom de er meget abstrakte i stilen, bliver de ofte indskudt med penselstrøg og former, der antyder mere håndgribelige elementer fra den fysiske verden omkring os.

Udover at male, er jeg også en danser, og bruger meget af min kreative energi udenfor arbejdet på at danse kizomba, bachata og salsa. Jeg elsker at rejse, og har tidligere været bosat i Melbourne i 2 år, en oplevelse der har påvirket mit liv meget, og min kunstneriske synsvinkel. Min kunst har også taget mig forskellige steder hen, såsom Grækenland samt på et kunstnerisk ophold - hvilket inspirerede en hel udstilling af malerier da jeg kom hjem.

Jeg føler mig enormt heldig, at jeg regelmæssig kan udstille mine malerier hos gallerier, men jeg sælger også mine malerier på min egen hjemmeside - og så elsker jeg bare at møde andre kunstsamlere i mit studio. At facilitere kunst workshops til et bredt publikum er også en vigtig og givende del i mit arbejde som kunstner. Siden 2015 har jeg været frivillig workshop assistent for en kunstterapi community gruppe, og arbejdet med mennesker som har demens, amputerede og mennesker som er i behandling med afhængighed. Jeg har organiseret mine egne kunst workshops til offentligheden i over 2 år, og har arbejdet på mange sjove samarbejder og events såsom rejseinspireret Art & Wine aftener, samt meditative og terapeutiske Art & Yoga sessioner.

Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?


Den kunstneriske branche er tungt domineret af mænd, og selvom det kommer med dets udfordringer som kvinde, så vil jeg sige at det har gjort mig mere målbevidst i at få succes, og jeg har lært meget om mig selv og mine evner undervejs.

At være kvinde, så bliver du nødt til at være ”på hele tiden”, for at blive taget seriøst på det professionelle plan. Så når du kombinerer det med at arbejde som kunstner, og ikke indenfor en typisk virksomhedsstilling, skal du prøve og give ekstra meget for at blive taget seriøst.

Jeg har modtaget sexistiske kommentarer vedrørende mine evner, specielt når det kommer til det mere praktiske arbejdsrelaterede stereotyper, såsom at løfte ting og køre rundt med kunsten osv. Jeg bruger også en del lyserøde og pastelfarver i mine malerier, og jeg tror at nogle måske vil mene det er ’typiske’ farver for kvindelige kunstner, men hvis det var en mand som benyttede disse farver, ville det blive set som værende helt nytænkende eller noget ekstremt interessant. Jeg har også fået fortalt at min farve palette højst sandsynligt ikke appellerer til de fleste mænd grundet farverne - hvilket absolut ikke er sandt, da mange af mine samlere har været mænd.

Kvinder rækker ofte ud til mig, og spørger om råd i forhold til kunstneriske emner og sommetider for professionelt råd i forhold til håndtering af gallerier m.m. – dette har givet mig mulighed for at netværke med mange kvinder i samme branche. Jeg er meget taknemmelig for mit eget netværk af kvindelige kunstnere, som jeg også selv kan række ud til og få hjælp og støtte. Jeg har også nydt at samarbejde med fantastiske kvindeejet forretninger, og brands etableret af kvinder, som har hjulpet mig med at udvikle min karriere – jeg føler mig heldig at have modtaget så stor en støtte på den her måde.

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?


Hiba Schahbaz – hun er en fantastisk figurativ maler, som skaber så smukke og magiske malerier, med en følelse af lethed og en farve palette jeg simpelthen beundrer. Jeg elsker den måde hun ser verdenen på, og hvordan hun snakker om kunst i interviews. Hun gør det utroligt godt, og det er meget inspirerende at se hendes velfortjente succes.

Francis Lise Mc Gurn – hun er en maler fra min hjemby, Glasgow, som gør det usædvanligt godt – og så er det bare enormt inspirerende at se andre kvindelige kunstner fra Glasgow have succes - det motiverer mig at holde fast. Jeg elsker hendes arbejde, det er sjovt og fordybende, og hendes farvevalg er genialt.

Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?

Jeg kan sommetider finde det udfordrende af de forventninger, som folk har til mit arbejde eller et kommende show. Jeg kender min kunstneriske stil og stemme ret godt, men som kvinde er jeg vant til at gøre alle glade, og ikke at skuffe andre. Til tider, i stressede perioder, bliver jeg nødt til at tage et bevidst valg at forblive autentisk til min egen artistiske vision og værdier, og ikke lade andres meninger tage overhånd. Jeg er nok meget tidlig i min karriere (syv år siden jeg blev færdiguddannet. Jeg er meget bevidst hele tiden, at ikke at lade mig selv blive trukket ind i en andens vision, og jeg tager altid langsigtede beslutninger, og prøver meget ikke at sige ja til kortvarige lukrative muligheder. Dette kan dog være en udfordring, da jeg igen, ikke bryder mig om at skuffe andre ved at takke nej til muligheder.

Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?

IJeg håber, at mit arbejde giver andre en form for frihed og inspirerer dem til at dykke dybere ned. Der er så meget skønhed, når du kommer i kontakt med hvordan et sted eller oplevelse får dig til at føle, i forhold til hvordan det ser ud ved første øjenfald. Et af mine største passioner er at rejse, og jeg føler mig meget taknemmelig for at have frihed til at kunne rejse. Jeg synes, at det er så vigtigt, specielt som kvinde, at rejse alene mindst én gang i hendes liv. Vi kan lære så meget af at opleve andre kulturer, og på det personlige plan kan vi udvikle vores selvtillid, ved at håndtere de uundgåelige ting som kan ske og vil gå galt i løbet af processen. Det meste af mit arbejde er inspireret af mine mange rejser, og jeg håber at det vil minde andre om deres egne specielle momenter af personlig udvikling.

Rowan har vores GISELA coat, GALORUM bukser og GAMANJI top på.