EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: MEG GALLAGHER

Instagram: @meggallaghercreative
Website: meggallaghercreative.com

Introducer dig selv, og fortæl sig om hvad du laver

Mit navn er Meg Gallagher, født og opvokset i New Zealand. Jeg er en abstrakt kunstner, som skaber kreativ energi med farve og tekstur. Naturen spiller en stor rolle for min kunst – de kurvede linjer, jordfarverne… Jeg er vild med at finde balancen mellem ro og kaos.

Kan du forklare nærmere, hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Før jeg dedikerede mig til kunsten, arbejdede jeg mange år i modeindustrien. Jeg var så heldig at være omgivet af stærke kvinder med smukke sjæle. De lærte mig, at man kan være fuld af power uden at have et stort ego, og at det jeg personligt bidrager med både kreativt og kulturelt er nok. Nu hviler jeg mere i mine feminine instinkter, når jeg navigerer i kunstverdenen.

Hvilke andre (kvindelige) kunstnere inspirerer dig, og hvorfor?

Jeg elsker Maja Dlugolecki for hendes brug af linjer og farver. Ash Holmes for hendes brug af teksturer. Katarina Janeckova Walshe er helt fantastisk til at fortælle historier, og Camilla Engström har en skøn energi i hendes værker.

Hvad har været det mest udfordrende aspekt ved at være kvindelig kunstner?

Jeg ville lyve, hvis jeg ikke sagde, at jeg har energiforladte dage, hvor det føles som en meget mandsdomineret verden. Jeg har til tider prøvet at skjule, hvor meget det at være blevet mor har påvirket min tilstedeværelse som kunstner, men jeg føler ærlig talt, at jeg er blevet en bedre kunstner pga. det.

Hvad kunne du tænke dig, at folk bemærker i dine værker?

Jeg ønsker, at beskueren føler, at de bliver fyldt med energi, når de ser mine værker. Måske så minder mine værker dem om en bestemt oplevelse eller stemning, og at de derfor kan spejle sig i det. Jeg vil gerne have dem til at gå tættere på, trække vejret lidt dybere for derefter at tage derfra og føle sig i bedre forbindelse med dem selv.

Meg har vores VAMP strik på