SOMMER SALE! Spar op til 60% på dine favoritter. Shop her >>
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: Marie Munk

Navn: Marie Munk
Instagram: @marie__munk
Hjemmeside: www.mariemunk.dk

Hvem er du og hvordan vil du beskrive din kunst?

Jeg hedder Marie Munk og er en tværfaglig kunstner, der bor og arbejder i København. Jeg arbejder primært med skulptur og installation. I mit arbejde er jeg fokuseret på, hvordan teknologisk innovation og produktivitet både karakteriserer og dominerer vores miljø, vores adfærd og især vores kroppe. Jeg er drevet af en ivrighed efter at skabe alternative virkeligheder, der afbalancerer det legende, fantasifulde og yndige med det uhyggelige, modbydelige og forfærdelige. Ved hjælp af silikone som en metafor for det kropslige producerer jeg abstrakte hypotetiske scenarier, der sætter spørgsmålstegn ved aktuelle tendenser i samfundet.

Jeg udstiller både i Danmark og internationalt, enten solo eller sammen med kunstneren Stine Deja. Min seneste solo-udstilling, Cable-to-Cradle er lige åbnet i galleriet Untitled Contemporary i Wien, hvor den vil blive vist indtil slutningen af november. Mit seneste nationale soloshow var Great Pets, som var udstillet på Tranen i Hellerup indtil marts i år. 

Hvilket råd vil du give til nye kvindelige kunstnere, der kommer ind på kunstscenen?

Arbejd hårdt. Spild ikke din tid på betvivle dine egene evner. Følg din mavefornemmelse. Vær modig. Definer ikke dig selv på baggrund af fiaskoer eller afvisninger. Det lyder måske hårdt, men det er ikke let at starte en karriere som kunstner. Du kan forvente afvisning efter afvisning, men afvisningerne betyder ikke noget, det der betyder noget er det ene ja / den ene invitation - det er det, der bringer dig videre. 

Hvilke temaer forfølger du i din kunst?

Mit arbejde handler normalt om forholdet mellem krop og teknologi. Jeg er meget inspireret af videnskabelig forskning, da det normalt er her, hvor grænserne for det, vi mener er muligt, skubbes. De fleste opfindelser og nye teknologier er udviklet til at forbedre eller løse et aktuelt problem, men kommer ofte med en, undertiden mørkere, kommerciel bagside. Teknologi kommer mere og mere ind i vores liv og krop, og vi har tendens til at følge kommercielle tendenser uden fuldt ud at overveje de langsigtede konsekvenser, selvom det ofte berører selve kernen i det, der definerer os som mennesker.

Hvad er dit ultimative mål med din kunst?

Nutiden krymper. Ser man på graferne over befolkningstilvækst, CO2-emissioner, forsuring af havene, tab af biodiversitet, stigning i computerkraft osv. opstår et eksponentielt mønster, hvor det inden for de sidste par årtier trækker en stejl kurve. Alt ændrer sig hurtigere og hurtigere, og det bliver stadig sværere at følge med. Samtidig kommer teknologien tiere og tiere ind i og erstatter biologiske processer, hvorfra vi mennesker i tusinder af år har defineret vores eksistens. Med min kunst ønsker jeg at skabe et rum for eftertanke omkring vores fremtid ved at konfrontere besøgende med uhyggelige abstrakte scenarier. 

Hvordan påvirker køn dit arbejde?

Da det meste af mit arbejde er kropsrelateret, er det jeg laver vel på en eller anden måde baseret på min egen oplevelse af min kvindelige krop. Men jeg foretrækker at arbejde med det kropslige på et abstrakt niveau, som en slags "krops-ler", snarere end at illustrere specifikke kropsdele, kvindelige eller mandlige. Mit mål er at skabe organer uden køn, ikke dømt til at være enten mandlige eller kvindelige, men noget som begge køn kan relatere til. Med mit arbejde ønsker jeg at diskutere vores menneskelige kødlighed i en stadig mere digital verden på et mere holistisk niveau, ikke (nødvendigvis) defineret af køn. 

Hver mandag bringer vi et nyt interview med en kvindelig kunstner. Følg med i MUNTHE ART MONDAY her.

Marie har vores Lost læderjakke på.