EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: LAURA DE WILDE

Navn: Laura De Wilde
Studio lauradewilde
Instagram: @lauradewilde
Website: www.lauradewilde.com

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Mit navn er Laura de Wilde og jeg er en visuel kunstner bosat i Amsterdam. Jeg har studeret engelsk, litteratur samt kunsthistorie og arbejdet som redaktør for forskellige forlag. For omkring femten år siden forlod jeg alt dette, lejede et studie og begyndte at gøre, hvad jeg altid har skulle gøre, nemlig at starte en karriere som fuldtids professionel kunstner. Mit arbejde er altid abstrakt, på vej ud af intuition og tilfældighed. Der er altid en vag ide, når jeg begynder, men masser af ting opstår undervejs.

Kan du forklare mere om, hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Jeg er ikke sikker på, om det at være kvinde har påvirket min karriere. Hvad jeg ved er at i Holland er det svært at blive taget seriøst af gallerier og lignede institutioner, når du starter din kunstkarriere på et senere tidspunkt. Og endnu vanskeligere, hvis du ikke er uddannet som kunstner. Heldigvis har jeg passeret det; jeg følger min egen vej, jeg er ikke udelukkende knyttet til et galleri for at få alt den frihed, jeg kan lide. Jeg arbejder nu med og for private samlere, indretningsarkitekter og gallerier over hele verden.

Kan du nævne nogle andre kvindelige (kunstner), der inspirerer dig og forklare, hvorfor?

Åh, der er mange, men jeg vil nævne et par visuelle kunstnere, som jeg har fulgt i lang tid. Og som jeg enten beundrer for deres værker, håndværk eller synspunkter og teorier. Så her kommer de: Agnes Martin, Joan Mitchell, Alice Neel, Pierette Bloch, Marlene Dumas, Helen Frankenthaler, Elizabeth Peyton, Georgia O’Keeffe, Louise Bourgeois og Tracey Emin. Men jeg er sikker på at der er flere, som jeg mangler at nævne. Disse kunstnere har fulgt deres egen ukonventionelle vej. Stærke kvinder inspirerer mig. 

Hvad har været det mest udfordrende aspekt ved at være kvindelig kunstner?

Set bort fra det faktum at det for kvinder er sværere at jonglere med både arbejde, partner, børn, sociale liv og uddannelse - selv i 2021. Jeg tror måske at kvinder har tendens til at være mere forbeholden med at udtrykke sig tydeligt om deres arbejde og mål, og det kan også påvirke mig. Nogle gange ;)

Hvad kunne du tænke dig, at folk bemærker ved dine værker?

Jeg håber, at folk føler den følsomhed og sindsro, som jeg forsøger at indfange i mit arbejde. Den fred som jeg følte, da jeg blev bevæget af noget tilstrækkeligt, så jeg ønskede at male det. Genleve det og mærke det.

Samtidig håber jeg, at seerne nyder materialiteten og evner at blive rørt af mit arbejde. At blive bevæget af valget af farver, balance, gentagelse og anvendte materialer. Jeg sigter efter mange lag, så mine værker kan ses forskelligt fra forskellige punkter og vinkler. Mine værker skal føles som en følgesvend. Jeg ønsker ikke at formidle et budskab, frembringe en stærk følelse eller at seeren skal lære en lektie. Jeg sigter efter stilhed.

Hver mandag bringer vi et nyt interview med en kvindelig kunstner.

Følg MUNTHE ART MONDAY her