SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE SUMMER SALE
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: JAMILLA OKUBO

INSTAGRAM: @jamillaokubo
WEBSITE: www.jamillaokubo.co

Fotos taget af: Tyra Mitchell 


Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Jeg er en kenyansk-amerikansk interdisciplinær kunstner bosiddende i Washington, D.C. Gennem en kombination af figurativ maling, design af mønstre og inspiration fra moden, benytter jeg kroppen i mit arbejde som et narrativt instrument og det primære redskab til at kommunikere med. I mine kompositioner kan jeg godt lide at artikulere et emotionelt sprog, som er påvirket af minder, livserfaring og en lyst til at opstille figurerne i meningsfulde øjeblikke. Dette er for at vække en følelse af nostalgi og en intim erindring af minder. Udviklingen af mit arbejde er sket gradvist og er kommet af en hengivenhed til farve, den sorte figur, rummelighed og skabelsen af harmoni.

Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

At være kvindelig kunstner giver en så meget styrke i det, at jeg har været privilegeret nok til at give plads til sorte kvinder og fejre dem i mine værker. Jeg siger, at det er et privilegie, fordi jeg er en del af en tid, hvor flere kvindelige, sorte kunstnere tager sagen i egen hånd og gør krav på at blive set og hørt i kunstverdenen.

Personligt har det gjort, at jeg har kunnet fortælle min historie gennem mit arbejde, og jeg føler mig tryg nok til at vokse mig til den unge kvinde, som jeg er ved at blive. Vigtigst af alt, så har det givet mig mulighed for at vise yngre generationer, at de også kan blive kunstnere, hvis det er det, som de drømmer om.

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

Mirka Mora, Toyin Ojih Odutola og Grace Weawer. Jeg opdagede Mirka Moras verden af kunst, da jeg tog en tur til Melbourne, og jeg faldt pladask for hendes stil, det hun udtrykte i hendes værker og det at hun også lavede dukker og plysfigurer. Det var meget finurligt og befriende at se. Jeg beundrer virkelig Toyin Ojih Odutolas håndværk og detaljegrad i hendes værker. Jeg har holdt øje med hendes arbejde i næsten et årti, og det har været fantastisk løbende at se hendes udvikling som kunstner. Den måde hun fortæller historier gennem hendes arbejde ved at bruge lyde og visuelt sprog er fantastisk. Jeg opdagede for nyligt Grace Weawers arbejde, og der er noget virkelig forfriskende og ægte over hendes værker, som tiltaler mig.

Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?

For mig har det været at navigere i og forstå kunstverdenen. Jeg har fået noget kunstundervisning, da jeg i sin tid gik på en ’high school’ gennem to år, der havde fokus på kunst, men jeg har en uddannelse indenfor modedesign. Da jeg studerede fuldtid på Parsons, begyndte jeg at lave illustrationer for at tjene lidt penge ved siden af studiet. Det udviklede sig til at blive en karriere som kunstner/illustrator efter endt uddannelse. Sidenhen har jeg prøvet at navigere i den her verden, som virker fremmed for mig. Men jeg lærer henad vejen.

Nogle gange kan det godt føles som om, at der er bestemte institutioner og mennesker som gerne vil kontrollere, hvad det er der kommer ud, og man skal derfor skabe noget som er tiltalende i deres øjne for at blive accepteret og anerkendt.

Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?

Det smukke og betænksomme i mit arbejde. Jeg nyder at efterlade plads til, at beskueren kan fortolke og relatere til værkerne på en mere intim måde.

Jamilla har vores ABEE strik og DAPPER kjole på