EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: HARLIE BRIGGS

Instagram: @harliebriggsart_
Hjemmeside:harliebriggsart.co.uk
Fra: London, England

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver.

Mit navn er Harlie Briggs, og jeg er abstrakt kunstner fra London, England. Min praksis involverer brugen af flere forskellige medier til at repræsentere naturen og kvinderne omkring mig. Vi bor i en verden, der kæmper med spild og overforbrug, og derfor bruger jeg også en del tid på at samle på antikke vaser og potter, som jeg ”up-cycler”, og derefter giver et nyt hjem og dermed et nyt liv. For nyligt, er jeg begyndt på at designe mit eget tøj, som er bedre for kloden. Min kollektion består af genbrugte bomuldst-shirts og silketørklæder. Det at se andre i min kunst giver mig en enorm glæde og en følelse af stolthed (og det betyder også, at jeg selv kan bære det hele tiden).

Kunst giver mig ro til hovedet. At koncentrere sig om at male, får de tusindvis af tanker som normalt fylder, til at forsvinde.

Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Jeg synes det at være kvinde i denne branche er enormt opløftende, da der er en ægte ”feel-good” stemning. Jeg har et supporterende fællesskab af kvinder omkring mig – kvinder som jeg beundrer og holder af at arbejde sammen med.

Ligesom med enhver anden branche som er mandsdomineret, så skal kvinder arbejde en smule hårdere for at blive set og hørt, men jeg føler virkelig, at der er ved at ske en forandring!

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

Emily Ponsbury for hendes brug af dybde og hendes forbindelse til det nøgne og naturen. Joan Mitchell for hendes store lærredsmalerier og hendes frygtløshed for at male abstrakt i midten af 1900-tallet. Jenny Saville for hendes farver og for at få mig til at kigge anderledes på den nøgne krop end hvordan medierne portrætterede den, da jeg voksede op.

Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?

At tegne og male nøgne kvinder har været en af de mest interessante og tilfredsstillende aspekter af min karriere indtil nu. Historisk set er kvinden altid blevet malet ud fra et mandligt perspektiv. Så det at have mulighed for at skabe en forbindelse til, værdsætte og male den kvindelige krop fra et kvindeligt perspektiv føles magisk. Det er særligt magisk, når disse kvinder ser dem selv i et andet lys, som et kunstværk i stedet for et objekt eller noget man kan nedgøre. Det at være vidne til, hvordan disse malerier får kvinder til at føle er betryggende.

Jeg synes, at det har været udfordrende, at sociale medier afviser malerier af nøgne kroppe. Det er en refleksion af samfundet, hvor kvindelige kroppe er overseksualiserede og gransket til mindste detalje. I fremtiden håber jeg, at sociale medier kan støtte bedre op om kunst, der omhandler den menneskelige krop.

Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?

I stedet for at bemærke, ville jeg foretrække at beskueren får en bestemt følelse. En følelse af ro og en mulighed for at sætte deres travle liv på pause. Jeg nyder hvert eneste øjeblik i naturen, og jeg tror på, at det er utroligt helende og sætter gang i positive tanker. Jeg kan kun håbe på, at mine værker kan forbedre beskuerens humør, og minde om hvilken effekt naturen har på vores velbefindende.

Harlie har vores ANCASTER vest og ASWAN nederdel på.

Hver mandag bringer vi et nyt interview med en kvindelig kunstner.

Følg MUNTHE ART MONDAY her