SOMMER SALE! Spar op til 60% på dine favoritter. Shop her >>
EN DE NL
Log ind Søg
Kurv (0)

MUNTHE ART MONDAY: ALINE GAIAD

Instagram: @a.gaiad

Introducer dig selv og fortæl os om, hvad du laver

Mit navn er Aline Gaiad, og jeg er kunstner bosiddende i det vestlige London i England. Her arbejder jeg fra mit hjemmestudie. Jeg er vokset op i Rio de Janeiro (”carioca da gema”) i en familie af kunstnere og samlere. Min tilgang til kunst er utrolig intuitiv og rå. Ud fra min egen dagligdag skaber jeg min egen realitet, mine egne dimensioner, min egen farve, teksturer og mønstre. Som Pablo Picasso engang sagde: ”Jeg maler objekter som jeg tænker på dem, og ikke som jeg ser dem”. 

Kan du forklare nærmere hvordan det at være kvinde har påvirket din karriere?

Jeg har aldrig oplevet en direkte effekt af kønsforskelle. Jeg er i høj grad blevet taget varmt imod og støttet af både mandlige og kvindelige kunstnere.

Hvilken anden (kvindelig) kunstner inspirerer dig og hvorfor?

Jeg elsker Thai Mainhard. Hun er blevet en god reference til ærlig kunst, som også er rå. Hun maler de smukkeste malerier. Udover Thai beundrer jeg også Florence Hutchings, Neifa Cosenza og mange andre. Det er skønt at se så mange succesfulde kvindelige kunstnere!

Hvad har været det mest udfordrende ved at være kvindelig kunstner?

Det at være kvindelig kunstner er faktisk en stor fordel i min optik. Vi er så kreative, passionerede, har dybe følelser, og vi kan sagtens overføre disse følelser til kunst. Mit fokus har altid ligget på den lyse og smukke side af kvindeligt potentiale.

Hvad kunne du tænke dig at folk bemærker i dine værker?

Det letteste og mest ærlige svar er: Jeg ville elske, at de kunne nyde min kunst. At kunne nyde så mange perspektiver i mine malerier som de kan: Teksturer, farver, former, størrelser, bevægelser, retninger og blive opslugt af det. Det er mit ønske. At bringe glæde gennem mine værker.

Aline har vores DRIMROSE frakke og DAWSON jakke på